Maatschappelijke diensttijd

Ook in De Ronde Venen en Uithoorn krijgen jongeren nu de kans om hun MDT te doen!

Binnen MDT CREW werken verschillende organisaties, waaronder het jongerenwerk, nauw samen samen bij het organiseren van MDT (Maatschappelijke diensttijd) in De Ronde Venen en Uithoorn. Een unieke kans voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud!

Weet je bijvoorbeeld nog niet zo goed welke richting je op wilt en welke studie je wilt doen of waar je zou willen werken? Heb je misschien bewust gekozen voor een tussenjaar en zoek je een waardevolle invulling van deze periode? Vind je het leuk om iets goeds te doen voor een ander of wil je graag je netwerk uitbreiden?

Om welke reden je ook meedoet aan MDT, het is altijd een waardevolle ervaring.

Over MDT

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander.
MDT is een initiatief vanuit de rijksoverheid en heeft als doel jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling, hun netwerk te vergroten en zo een sterkere samenleving te creëren.

Al ruim 30.000 jongeren in Nederland deden mee. Door de mooie resultaten die er behaald zijn en de impact van alle initiatieven tot nu toe, investeert de overheid de komende jaren nog meer in de MDT trajecten van Nederlandse jongeren.

Grijp dus nu je kans en maak ook gebruik van deze regeling!

Een paar redenen waarom jongeren kiezen voor MDT

Wil je dit jaar nog meedoen?

Reserveer dan snel jouw plek bij de MDT CREW!

Wanneer je reserveert plannen we een kennismaking met je in om te bespreken of MDT iets voor jou is en hoe jouw MDT traject er uit zou kunnen zien.

Als je daarna kiest om te starten dan volgt er een uitgebreid intakegesprek en ga je samen met jouw trajectbegeleider een plan maken.

Inschrijven met je vriendengroep

Het is ook mogelijk om je met meerdere jongeren tegelijk aan te melden. Misschien heeft jouw vriendengroep al een gaaf idee voor een project of evenement, of lijkt het je leuk om samen met een vriend of vriendin deze uitdaging aan te gaan. Neem gerust contact met ons op als je hier meer vragen over hebt.

MDT CREW investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van vrijwilligerswerk, trainingen en persoonlijke begeleiding. Dit programma is een hele leuke manier om te ontdekken waar jij goed in bent en welke studie of baan goed bij jou zou kunnen passen.