In januari 2015 gestart als initiatief vanuit het Jongerenwerk DRV, als vangnet voor jongeren die tussen wal en schip vallen. Leerwerkplaats De Ronde Venen is er voor het ondersteunen en begeleiden van jongeren die dreigen uit te vallen (preventief) of die al uitgevallen zijn (curatief), op het gebied van school en/of werk.

De begeleiders binnen de leerwerkplaats (tevens jongerenwerkers), specialiseren zich in toeleiding naar werk en school, bemiddeling, begeleiding en ondersteuning. De geboden dagbesteding is gericht op technisch werk, zoals houtbewerking en metaalbewerking. Daarnaast bieden we allerlei activiteiten om vaardigheden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van koken, horeca, media, film en fotografie, groen en dier, zorg en welzijn en sport.

Fietsenwerkplaats

Op de locatie van het jongerenwerk is een fietsenwerkplaats. De fietsen die worden opgeknapt door de jongeren in De Leerwerkplaats worden vervolgens gedoneerd of voor een lage prijs verkocht aan hen die het minder hebben; bijvoorbeeld deelnemers van de fietslessen van Tympaan-De Baat of mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Daarnaast kunnen er fietsen gerepareerd worden. Verder kunnen er goedkoop producten van De Leerwerkplaats gekocht worden. Bijvoorbeeld tafels, vogelhuisjes en plantenbakken.

Voor meer info over de leerwerkplaats: 

Sander van Oudenaarden 

jongerenwerk@stdb.nl