ACTIVITEITEN

JONGEREN

Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. Het jongerenwerk zoekt jongeren op in hun directe omgeving, op plaatsen waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Het jongerenwerk heeft frequent contact met jongeren. De jongerenwerkers sluiten aan bij de leefwereld van deze jongeren. De Ronde Venen is hun werkterrein, de wijk hun kantoor en de leefwereld van de jongeren hun spreekkamer. Dit alles passend bij het leefritme van jongeren, dus niet gebonden aan school- of kantoortijden.

Jongerenwerk wordt uitgevoerd door gekwalificeerde jongerenwerkers. Een jongerenwerker is een pedagoog in een vrije tijds-situatie. De jongerenwerkers van Tympaan-De Baat stimuleren groepen en individuele jongeren om op een positieve manier hun tijd te besteden en te werken aan hun toekomst. Zij bieden jongeren een veilige plek door middel van contactlegging, activiteiten en coaching.

SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Jongerenwerkers van Tympaan-De Baat zijn tevens buurtsportcoach en organiseren wekelijks sportieve activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn zaalvoetbal, voetballen op het Cruyff Court, kickboksen en tafeltennis. Tevens worden jaarlijks de Funday’s georganiseerd. De sportieve activiteiten hebben een belangrijke rol om elkaar te ontmoeten, maar kennen ook een signalerende functie. Jongeren kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met elkaar en met de jongerenwerkers. Er wordt gewerkt met een Sport WhatsAppgroep. Via dit medium en via flyers en sociale media wordt bekend gemaakt waar gesport wordt.


ACTIVITEITEN KINDEREN GROEP 6, 7 & 8

Dansen, schilderen, filmkijken, samen FIFA2020 spelen. Het zijn voorbeelden van activiteiten die het jongerenwerk organiseert voor jongens en meiden in de groepen 6, 7 en 8. Er zijn activiteiten die specifiek gericht zijn op jongens en meiden apart, maar er vinden ook gezamenlijke activiteiten plaats. Nieuwsgierig naar het programma?

Bekijk de Facebookpagina van het Jongerenwerk De Ronde Venen of leg contact met Esther Zijl: e.zijl@stdb.nl of 0625711891


INLOOPAVOND E DE BOEI

Dorpshuis De Boei in Vinkeveen is een plek waar jongeren wekelijks kunnen samenkomen. Ze zijn welkom voor een praatje en om te chillen, maar kunnen ook poolen of gamen met vrienden. Er zijn altijd twee jongerenwerkers die de avond begeleiden en eventueel met de jongeren kunnen spreken over thema’s als alcohol, drugs, sexting en (cyber)pesten. De inloopavonden zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen.

Contactgegevens Mark van Breukelen: 0651053266 of m.vanbreukelen@stdb.nl


WONINGNOOD ONDER JONGEREN

Jongeren die op zoek zijn naar onderdak kunnen terecht bij het jongerenwerk voor hulp. In veel gevallen gaat het om een crisissituatie. Het jongerenwerk heeft hierin een bemiddelende functie en kent de juiste instanties. De jongerenwerkers schakelen tussen verschillende instanties en kunnen ook een ondersteunende rol bieden. Zo kan het jongerenwerk bemiddelen tussen de jongere en het thuisfront en bijvoorbeeld meegaan naar een intakegesprek voor (crisis)opvang.

Contactgegevens: 0622794263 d.swertz@stdb.nl


DAGBESTEDING

Dagbesteding voor statushouders die in de praktijk willen oefenen met het spreken van de taal of een groter sociaal netwerk willen opbouwen. Dit is op vrijwillige basis. De dagbesteding bestaat bijvoorbeeld uit het helpen in de houtbewerking, fietsenwerkplaats en bij de (sport)activiteiten.

Contactgegevens: 0657290149 c.zijl@stdb.nl


KOOKCAFE

Jongeren die het leuk vinden om te koken en meer willen weten over gezonde voeding, zijn van harte welkom in het Kookcafé. Ze hoeven geen spullen mee te nemen: alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Meer informatie over het Kookcafé is op te vragen via Esther Zijl: e.zijl@stdb.nl


PROFESSIONELE MUZIEKSTUDIO

Voor jongeren die graag muziek maken, produceren of zingen, biedt het Jongerenwerk een professionele muziekstudio in de Trekvogel aan de Karekiet in Mijdrecht. Hier kunnen zij beats maken, opnemen en produceren en afmixen. Eerst lessen volgen om deze vaardigheden te leren? Het Jongerenwerk organiseert regelmatig workshops. Gewoon eens uitproberen? Dat kan natuurlijk ook. Proeflessen zijn gratis. Voor de workshops wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Contactgegevens Mark van Breukelen: 0651053266 of m.vanbreukelen@stdb.nl


MOESTUIN

In 2022 hebben we samen met de jongeren een moestuin aangelegd. De groenten en fruit die uit de moestuin komen gebruiken we voor de gerechten die de jongeren bereiden in onze keuken. We leren jongeren wat een gezond eetpatroon is en hoe je gezond eten kunt bereiden.

GASTLESSEN EN VOORLICHTING

Gastlessen en voorlichting maatschappelijke thema’s
Om jongeren te informeren over alcohol, drugs, sexting, loverboys, roken en seksualiteit, organiseert het Jongerenwerk voorlichtingsbijeenkomsten. Ook andere maatschappelijke thema’s als volwassen worden, zelfstandigheid, omgaan met geld, zingeving en spiritualiteit kunnen worden besproken. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal. Er zijn ook mogelijkheden voor themalessen voor aparte jongens- en meidengroepen waarin bijvoorbeeld gesproken kan worden over gamen, uitgaan, groepsdruk, zelfbeeld en identiteit. De voorlichting vindt plaats op basisscholen en middelbare scholen, maar kan ook op aanvraag worden gegeven op iedere andere locatie.